Përbërësit
355 mL ujë të ngrohtë
1 paketë maja
490 g miell buke
2 luge vaj ulliri
2 lugë çaji kripë
1 lugë çaji sheqer
Mbushje
100 g djathë mocarela
100 g Beretta Sallam i prerë në feta
2 gota salcë pice
4-5 ullinj jeshil të prerë në feta
5 speca djegës
1/3 filxhan majdanoz të freskët
2 kërpudha të sheshta, të prera në feta
Si përgatitet:
Vendosni ujë të ngrohtë në tasin e madh të një mikseri të rëndë. Spërkateni majanë mbi ujin e ngrohtë dhe lëreni të qëndrojë për 5 minuta derisa majaja të tretet. Nëse majaja nuk është tretur plotësisht pas 5 minutash, përziejeni. Majaja duhet të fillojë të shkumëzojë, duke treguar se është ende aktive dhe e gjallë.
Duke përdorur mikserin me shpejtësi të ulët, përzieni miellin, kripën, sheqerin dhe vajin e ullirit për një minutë. Ziejeni brumin e picës me shpejtësi të ulët duke përdorur grepin e brumit për 7-10 minuta.
Brumi duhet të jetë pak ngjitës në prekje. Nëse është shumë i lagësht, spërkatni me një majë miell.
Lyejeni pjesën e brendshme të një tasi të madh me një shtresë të hollë vaj ulliri. Vendoseni brumin e picës në tas dhe kthejeni për të mbuluar të dyja anët me vaj. Mbulojeni brumin me një peshqir. Lëreni brumin të vijë për të paktën 1 orë e gjysmë në një vend të ngrohtë.
Ngrohni furrën në 425 F.
Kur brumi të jetë gati, lyeni sipër me salcë pice dhe sipër ullinj, kërpudha, djathë, spec djegës dhe sallam Beretta.
Piqni për 15 minuta ose derisa korja në qendër të jetë gatuar plotësisht.
Dekoroni me majdanoz të freskët.