Gati në
20 Minuta
Çfarë ju duhet
- 340 g oriz Riso Gallo Rizoto
40 g gjalpë
1 qepë mesatare të grirë hollë
1 gotë verë e bardhë e thatë
1L lëng perimesh ose pule të nxehtë
100 gr parmezan të grirë
150 gr spinaq
100 gr rikota
Si të përgatitet
Kaurdisni një qepë mesatare të grirë hollë dhe spinaqin në 40 g gjalpë derisa të zbuten. Shtoni 340 g oriz Rizoto dhe lyejeni derisa të jetë e tejdukshme. Shtoni një gotë verë të bardhë të thatë dhe gatuajeni derisa të avullojë.Shtoni 1L lëng pule ose perimesh të nxehtë dhe ziejini duke e përzier herë pas here.Pas 14 minutash lëngu do të jetë thithur, rizoto do të jetë kremoze dhe do të mbajë një kafshatë të dëshiruar në qendër.Për më pak konsistencë ‘al dente’ shtoni një lugë lëng të nxehtë dhe ziejini derisa të përthithet.
Vazhdoni në këtë mënyrë derisa orizi të ketë arritur konsistencën e dëshiruar.Përzieni me rikotën dhe djathin parmaxhano të grirë dhe shërbejeni.